Portál  |  STAG  |  e-mail
Náměty a připomínkySuggestions and comments

Náměty a připomínky

17-05-14 21:47:48
Hana SVOBODOVÁ
Označování mléčných výrobků v jídlech
Dobrý den,

trpím nesnášenlivostí na mléčný cukr (laktózu). Denně se stravuji v menze a chtěla bych poprosit, jestli by šlo k jídlům jasně psát, jestli obsahují mléčný výrobek, ať je to sýr, máslo, mléko nebo jiný. I přes mou opatrnost se občas stane, že jídlo, u kterého není sýr napsaný, dostanu posypané sýrem. Jsem ráda, že jsou jídla označena VEG a BEZLEP, možná by bylo dobré označovat jídla s laktózou LAK nebo něco podobného. Nesnášenlivost i alergie na mléčné výrobky je celkem běžná a uvítala bych v menze jasné označování jídel obsahujících mléčné výrobky. Přeji hezký den.

S pozdravem,
Svobodová
19-05-14 09:52:31
Dagmar POCHYLÁ
Označování mléčných výrobků v jídlech
Vážená paní Svobodová,
velké množství pokrmů připravovaných v menze obsahuje máslo. Sýry i smetanu se snažíme u jídel uvádět. Na žádost mnoha strávníků uvádíme alergeny (oříšky, houby, pór atd.)ale uvádět všechny suroviny na jídelní lístek není možné. Vaše žádost je ojedinělá, z tohoto důvodu Vám navrhuji informovat se u vydávajícího kuchaře.
Děkuji a přeji hezký den.
22-05-14 12:14:37
Hana SVOBODOVÁ
Označování mléčných výrobků v jídlech
Děkuji za odpověď. Máslo používáte živočišného, nebo rostlinného původu?
26-05-14 06:07:56
Dagmar POCHYLÁ
Označování mléčných výrobků v jídlech
Máslo používáme živočišného původu.
Přeji hezký den.

< Zpět

Pro diskutování na těchto stránkách se musíte přihlásit (jméno a heslo jako na portálu UP).

Letní ubytování pro jednotlivce i kolektivy za výhodné cenyKOLEJNET - připojení studentů UP k internetuInformační server SKM

Kontakty:

Ubytování studentů
Dlouhodobé ubytování studentů - kontakty

Ubytování zaměstnanců, lektorů UP, veřejnosti a krátkodobé pro studenty
tel.: 777 000 202, 585 638 016
hotel@upol.cz  
více...

Stravování
Vedoucí menz SKM UP
tel.: 585 638 020
menza@upol.cz
více...

 

  

Stránka aktualizována: 05. 08. 2015, Vladimír Kubák